Frasers vergroot belang in Asos en Boohoo

Frasers vergroot belang in Asos en Boohoo

Frasers Group, bekend van House of Fraser en Jack Wills, heeft zijn belang in zowel Asos als Boohoo vergroot. Beide Britse modewebshops hebben hun winstverwachtingen voor dit jaar verlaagd. 

Op dit moment heeft het concern 23 procent van de aandelen van Asos in handen; bij Boohoo gaat het om 15,1 procent.  Volgens diverse Britse media vergrootte Frasers in kleine stapjes zijn belang in Boohoo, waarmee het bedrijf nu het grootste aandeelhouder is. 

Beide modewebshops hebben het moeilijk. Zo heeft kwakkelend Asos al een tijd te maken met rode cijfers en dalende verkopen, en verlaagt Boohoo zijn winstverwachting voor dit jaar tot 17 procent. Eerder al maakte de retailer bekend om honderden banen te schrappen. 

SportsScheck
Los van zijn belangen in Asos en Boohoo, is Frasers dit jaar bezig met een flinke overnameslag. Daar was de overname van de Duitse sportretailer SportsScheck deze week het meest recente voorbeeld van. Het zijn allemaal stappen van Frasers in de hoop de grootste sportretailer van de EMEA te worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!