Puma ziet omzet stijgen en winst dalen

Puma ziet omzet stijgen en winst dalen

Puma ziet in het derde kwartaal van 2023 zijn omzet stijgen. Daarentegen daalt de winst van het bedrijf wel, zo is te lezen in de derdekwartaalcijfers van de schoenenretailer.

De omzet van Puma was 2,31 miljoen euro in het derde kwartaal, 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Op de jaarrekening is een daling te zien, omdat het bedrijf door een negatieve impact van wisselkoersen er in euro’s 1,8 procent op achteruit gaat.

De groei van Puma komt met name uit de EMEA-regio, waar het bedrijf 9,9 procent meer omzet boekte dan vorig jaar in deze periode (1 miljard).  In de Asia- en Pacific-regio was de groei 4,6 procent tot 436 miljoen euro. In de Verenigde Staten wordt er nu 854 miljoen omzet geboekt (+2,5 procent).

Het operationeel resultaat van Puma daalde met 8,3 procent tot 236,3 miljoen euro. Vorig jaar was het operationeel resultaat in het derde kwartaal nog 257,7 miljoen. Het netto-inkomen daalde nog iets meer: van 146,4 miljoen vorig jaar in het derde kwartaal naar 131,7 miljoen dit jaar in die periode (-10 procent).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!