Doorstart failliet Little Indians afgeketst

Doorstart failliet Little Indians afgeketst

Eigenaar November Holding besloot op het laatste moment geen rol meer te willen spelen in een doorstart.

Het in juni failliet verklaarde kinderkledingmerk Little Indians start toch niet door. De eigenaar van Little Indians, November Holding, besloot op het laatste moment geen rol meer te willen spelen in een doorstart. 

Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag van curator Saskia Hattink dat onlangs verscheen. Waar er in juli (rond het eerste faillissementsverslag) nog gesprekken werden gevoerd met meerdere overnamekandidaten, bleef het de maanden erna stil. 

Eigenaar Vanessa Erasmus zei in juni nog te hopen op een rol bij een eventuele doorstart. De holding boven Little Indians (November Holding) zag daar toen puntje bij paaltje kwam van af. Het lijkt dat een doorstart daarmee werd afgeketst.  

Het kinderkledingmerk was sinds vorig jaar verlieslatend. Dit jaar (tot het faillissement in juni) kwam Little Indians bijna 90 duizend euro in het rood. De faillissementsverkoop, die tot in augustus werd voortgezet, leverde nog zo’n 75 duizend euro op.

In juni werd in de eerste instantie een surseance van betaling aangevraagd, omdat het merk volgens de curator 'in principe levensvatbaar' was. Daar was extra werkkapitaal, tijd en een korting op de schulden voor nodig. Toen bleek dat er vervolgens geen reëel zicht was op een grote investering - waarmee de schuldeisers kon worden betaald - werd de surseance omgezet in een faillissement

Vanessa Erasmus richtte Little Indians in 2016 op. Het merk had zo'n 400 verkooppunten in 25 landen. Ook had het een eigen webshop en een winkel in Rotterdam.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!