Shoeby komt snel met WHOA-conceptakkoord

Shoeby komt snel met WHOA-conceptakkoord

Shoeby wil zijn schuldenlast saneren middels een WHOA-akkoord. De modeketen verwacht rond december het conceptakkoord te presenteren, blijkt uit een brief aan crediteuren.

Modeketen Shoeby verwacht rond december een conceptakkoord te presenteren aan zijn schuldeisers. Dat blijkt uit een brief aan crediteuren die in handen is van RetailTrends.

Shoeby maakte in september bekend dat het zijn coronaschuld wil saneren middels een WHOA-traject. In de brief zegt de retailer nu dat er in de afgelopen weken een 'aantal belangrijke stappen' zijn gezet. Daardoor is het bedrijf dichterbij het conceptakkoord gekomen. 

Verder meldt Shoeby dat het aan alle verplichtingen die na 1 september zijn ontstaan heeft voldaan. “Met deze mijlpalen hebben we de volgende stap gezet richting het finaliseren van het conceptakkoord. We verwachten dat medio december 2023 aan onze crediteuren te kunnen presenteren”, staat er in de update.

Over de inhoud van het conceptakkoord doet de modeketen nog geen uitspraken. Wel zegt het bedrijf nu ‘veel vertrouwen’ te hebben voor het vervolg en doet het de belofte aan de crediteuren alles in te zetten om dit ‘zo snel en zo goed mogelijk met elkaar te kunnen afronden’. Daarnaast benadrukt de Shoeby dat er van een faillissement geen sprake is en dat de winkels en online webshop open blijven.

Shoeby is in financiële moeilijkheden gekomen als gevolg van de coronacrisis en de lockdowns. Het bedrijf is naar eigen zeggen niet in staat om de opgebouwde coronaschuld af te lossen, omdat de operationele kasstroom daartoe ontoereikend is. 

Lees hier meer over hoe Shoeby via een WHOA-akkoord het lek boven wil krijgen. Geen member? Check hier de opties

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!