BCC: tekort pensioenpremie gedekt, spaarpot personeelsvereniging kwijt

BCC: tekort pensioenpremie gedekt, spaarpot personeelsvereniging kwijt

Het failliet verklaarde BCC heeft door een administratieve fout een jaar lang geen pensioenpremie voor zijn personeel betaald. Ook is de spaarpot van de personeelsvereniging (met 111.000 euro) door het faillissement verdwenen. 

RTL Z meldt dat BCC al ruim een jaar geen pensioenpremie heeft betaald voor zijn personeel. Dat kwam onder meer door administratieve problemen bij het Pensioenfonds Detailhandel. Wel wordt de miljoenenschade gedekt door het UWV en het pensioenfonds zelf. 

Dat geldt niet voor de verdwenen spaarpot van BCC's personeelsvereniging (PV Actief), waarvoor ruim 500 BCC-medewerkers maandelijks een bedrag (5 euro) inlegden voor activiteiten. 111.000 euro is volgens Ed Boxma, voorzitter van de personeelsvereniging, op een rekening van BCC terechtgekomen, in plaats van op een aparte rekening. “Dat betekende dat het geld nu in de failliete boedel valt. Het is een drama, en doet me echt pijn."

De voorzitter diende vervolgens een claim in bij de curatoren, maar de kans dat het geld terugkomt is volgens de advocaat van de curatoren niet groot. "Het is onwaarschijnlijk dat er nog iets van terugkomt. Curatoren kunnen nu eenmaal niet bepaalde schuldeisers voortrekken.”

Eind september viel het doek voor de elektronicaketen nadat die jarenlang verlies leed. 

Reacties 2


Freek Hilgerdenaar 1 nov, 17:34

Dit zijn gewoon bandieten streken , overheid zou bij dit soort discounters zoals BCC veel meer controle moeten toepassen, eerst maken ze de kleine ondernemers kapot en draaien ook het personeel n loer. En uiteindelijk betaalt de (uwv) consument het toch.


Richard Van der sloot 1 nov, 18:30

Hoe is het mogelijk dat een werkgever 1 jaar geen pensioenpremie betaald aan de pensioenfonds? Als wij twee maanden onze hypotheek niet betalen dan krijgen we 100 belletjes van u moet betalen. Hoezo heeft de pensioenfonds de werknemers niet op de hoogte gebracht? Wat is er in een achterkamer besproken? Welke belangen zijn behartigd? Dit moet uitgezocht worden. BCC directie, HRM en de pensioenfonds hebben wat uit te leggen. Nu wordt er lekker makkelijk gezegd ja het wordt gedekt door de UWW en Pensioenfonds. De maatschappij mag er weer voor opdraaien. Waar is al dat geld gebleven? Het moet toch ergens naar toe gegaan zijn? Hoe je het bekijkt de Pensioenfonds had de werknemers op de hoogte moeten stellen ze hebben dat niet gedaan. Het stinkt aan alle kanten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!