Amazon sluit fysieke kledingwinkels

Amazon sluit fysieke kledingwinkels

Amazon gaat zijn 2 fysieke kledingwinkels van Amazon Style sluiten. Het bedrijf wil zich meer focussen op de online mode-operatie.

Dat meldt Retaildive, op basis van een e-mail van Amazon. Beide winkels, gevestigd in Californië en Ohio, sluiten hun deuren op 9 november. In de mail laat het bedrijf weten dat de sluiting van de kledingwinkels komt doordat het bedrijf zich gaat concentreren op de online winkelervaring. Amazon gaat nieuwe innovatieve technologie introduceren om aan de behoefte van de klant te kunnen voldoen.

De eerste fysieke kledingwinkel van Amazon opende in mei 2022 haar deuren, waarmee 'Amazon Style' dus anderhalf jaar open is geweest. In de eerder genoemde mail laat Amazon toch weten dat de fysieke detailhandel een belangrijk onderdeel van het bedrijf zal blijven. Zo wordt er wel geïnvesteerd in de supermarkten.

Amazon had eerder bijvoorbeeld ook fysieke boekwinkels. Deze sloten echter al begin 2022 hun deuren. Destijds benadrukte Amazon al dat het zich ging focussen op supermarkten en warenhuizen wat fysieke winkels betreft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!