'Makro Nederland schrijft dieprode cijfers'

'Makro Nederland schrijft dieprode cijfers'

Makro Nederland heeft opnieuw rode cijfers geschreven. De horecagroothandel schreef in boekjaar 2021-2022 een verlies van 49 miljoen euro. Bovendien was de keten aan het einde van dat jaar technisch failliet.

Dat blijkt uit het onlangs gedeponeerde jaarverslag dat in handen is van RTL Nieuws. Het verslag werd een halfjaar later gedeponeerd dan gebruikelijk.

Makro Nederland heeft het al jaren moeilijk. Tussen 2016 en 2021 zou de keten in totaal 347 miljoen euro aan verliezen hebben geleden, blijkt uit berekeningen. Dat was in het boekjaar van 2021-2022 niet anders. Toen schreef het opnieuw dieprode cijfers: - 49 miljoen. Wel komt het verlies 19 miljoen euro lager uit dan het jaar ervoor. 

De horecagroothandel was in feite ‘technisch failliet’ omdat het jaar werd afgesloten met een negatief eigen vermogen van ruim 45 miljoen euro. Omdat moederbedrijf Metro garant staat voor de financiële verplichtingen van Makro leidde dit niet tot problemen, aldus het jaarverslag.

De omzet steeg in het boekjaar 2021-2022 van 801 naar 936 miljoen euro (+17 procent). Een deel daarvan is afkomstig van gestegen prijzen als gevolg van inflatie. 

Makro is een dochteronderneming van het Duitse groothandelsconcert Metro. In Nederland heeft de keten 17 vestigingen. Begin dit jaar werd de Belgische tak van Makro officieel failliet verklaard. 
 
 

Reacties 1


Jan Nijstad 7 nov, 16:34

Het is ook een rampzalige groothandel, je loopt je de pluris te zoeken en een maand later staat alles weer op een andere plek.
En als puntje bij paaltje komt hebben ze net niet wat je zoekt.
Mijn ervaring met het personeel is sterk wisselend dat geldt trouwens ook voor de kwaliteit van de non-food producten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!