MS Mode maakt winst, America Today belandt in het rood 

MS Mode maakt winst, America Today belandt in het rood 

Moederbedrijf Coolinvestments zag zijn ebitda kelderen van 11,6 naar 4,1 miljoen euro.

Coolinvestments zag zijn ebitda vorig jaar kelderen van 11,6 naar 4,1 miljoen euro. Terwijl MS Mode nog winst maakte, belandde zusterketen America Today voor 4 miljoen euro in het rood.

Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2022 van Coolinvestments. Het modeconcern zag zijn totale omzet licht groeien van 167,9 naar 170,9 miljoen euro. 

America Today zag zijn netto-omzet teruglopen van 58,4 tot 48,6 miljoen euro. Waar het kledingmerk het jaar ervoor nog 3 miljoen winst maakte, maakte het in 2022 4 miljoen euro verlies. De opbrengsten uit de fysieke winkel vielen afgelopen jaar tegen voor America Today.

In vergelijking met 2021 heeft America Today 10 winkelvestigingen minder en het personeelsbestand met 13 medewerkers verkleind. In totaal heeft het merk nu 54 winkels en 257 medewerkers.

MS Mode
MS Mode boekte vorig jaar een netto-omzet van 122 miljoen euro: 13 miljoen meer dan een jaar eerder. De ebitda van de damesmodeketen bedroeg 8,1 miljoen euro. Een jaar eerder was dat 8,6 miljoen. Volgens ceo Dennis Mok zijn de positieve resultaten een effect van een groeiend aantal members van het loyaliteitsprogramma. "Hierdoor en door eigentijdse AI-toepassingen in ons bedrijf, kunnen we individuele klantbehoeftes herkennen en bevredigen."

Coolinvestments blijft ook positief over America Today. "Door een wijziging in de commerciële strategie is de negatieve trend gekeerd en is het bedrijf inmiddels weer in de winning mood onder leiding van de nieuwe ceo Bote Galema”, zegt managing partner Jonathan Kahn. Naar eigen zeggen laat het bedrijf voldoende herstel zien in 2023. "Voor ons is dat voldoende reden om deze modeketen ook financieel te blijven ondersteunen", aldus Kahn.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!