Stakingen bij Belgische dc's van Colruyt

Stakingen bij Belgische dc's van Colruyt

Distributiecentra van de Belgische supermarktketen Colruyt hebben vrijdagochtend stilgelegen wegens stakingsacties. De vakbonden zetten met de acties druk op de onderhandelingen over een koopkrachtpremie.

Dat meldt de Belgische krant ‘Het Nieuwsblad’. Volgens de vakbonden hebben werknemers in de ochtend het werk neergelegd. De directie van Colruyt spreekt van enkele blokkades rondom de dc's. De directie benadrukt daarbij ook datblokkades in Gellingen en Woelingen wel een ‘verstorende werking’ hebben, maar dat de winkels gewoon kunnen worden bevoorraad.

Er zou deze ochtend ook een blokkade in Halle geweest zijn, in de plaats waar ook het hoofdkantoor van Colruyt is gevestigd, maar deze zou snel zijn opgeheven.

De aanleiding van de acties zijn onderhandelingen over een sectorakkoord waarbij de socialistische vakbond graag een koopkrachtpremie wil voor de werknemers. De vakbond vindt dat de onderhandelingen ‘niet opschieten’ en dreigen ook met nieuwe acties. Het overleg zal vrijdagmiddag verder worden hervat.

In België hebben de vakbonden al meerdere stakingen ontketend rond supermarktketens. Zo zijn er maandenlange stakingen geweest rond Delhaize over de verzelfstandiging van winkels. In Nederland was Albert Heijn dit jaar slachtoffer van stakingen, geïnitieerd door de vakbonden. Het ging daar om loonsverhoging voor medewerkers in de dc's.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!