Jumbo op de vingers getikt door Arbeidsinspectie

Jumbo op de vingers getikt door Arbeidsinspectie

Jumbo is op de vingers getikt door de Arbeidsinspectie. De supermarktketen laat tieners overwerken en zet 13- en 14-jarigen in op doordeweekse dagen, terwijl dat niet mag, schrijft het Brabants Dagblad.

Deze bevindingen kwamen naar voren na een controle bij 6 filialen van Jumbo in Brabant. Een filiaal in Dongen overtrad 6 keer de Arbeidstijdenwet en kreeg daarvoor een boete van 7.200 euro. In de supermarkt zouden 16- en 17 jarigen daar te laat doorwerken. Het Jumbo-filiaal in Budel kwam er met een waarschuwing vanaf. 

Het is wettelijk bepaald dat 13- en 14-jarigen alleen op zaterdag mogen werken en niet doordeweeks. De regels zijn ruimer tijdens vakanties, maar een 15-jarige mag ook niet na 19.00 uur werken. 

Jumbo zegt tegen de krant dat het alle winkeliers op de regels heeft gewezen na de controles en zegt dit actief in de gaten te houden. Of de keten in beroep gaat tegen de boetes is bij een woordvoerder niet bekend.

Maaltijd- en flitsbezorgers
Ook maaltijd- en flitsbezorgers zijn geregeld te jong, bleek uit een eerdere steekproef van de Arbeidsinspectie dit jaar. In meer dan 20 gevallen waren de bezorgers jonger dan 16 jaar. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!