Stakingsacties in Belgische dc's van supermarkten

Stakingsacties in Belgische dc's van supermarkten

In diverse distributiecentra van Aldi, Colruyt en Delhaize in België wordt woensdagochtend gestaakt. In 4 dc's hebben medewerkers onder leiding van vakbonden het werk neergelegd, elders zijn blokkades opgezet.

In 2 van de 5 dc's van Aldi (Heusden en Turnhout) wordt het werk door meerdere medewerkers neergelegd. Dat geldt ook voor Delhaize's dc in Zellik: volgens secretaris Steve Rossel vinden hier ook meerdere stakingsacties plaats. Op de 3 andere dc's van Aldi (Zemst, Roeselare en Volleroux) worden blokkades opgezet. Dat geldt ook voor diverse dc's van Colruyt Group, waar ook Spar onder valt.

Met de stakingsacties eisen de vakbonden een koopkrachtpremie voor medewerkers in de Belgische detailhandel. De bonden willen een premie voor van 250 euro voor alle medewerkers; de supermarktketens bieden maximaal 150 euro compensatie aan een deel van het personeel. 

2 stakingsdagen
Dat er woensdag stakingen zouden plaatsvinden, werd vorige week al door de vakbonden aangekondigd. Als de eerste acties niet het beoogde effect hebben, leggen de medewerkers ook volgende week woensdag het werk neer. Vorige week waren er al de eerste stakingenomtrent koopkrachtpremie. Deze waren toen alleen nog bij de dc's van Colruyt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!