Veiling inboedel Big Bazar van start

Veiling inboedel Big Bazar van start

De inboedel van het failliete Big Bazar wordt vanaf deze week geveild. Het gaat daarbij om spullen uit het hoofdkantoor en verschillende winkels.

Curatoren Hanneke de Coninck en Wybe Mollema proberen met de verkoop van de overige voorraden, kassa’s, stellingen, winkelmandjes, maar ook beeldschermen en bureaus, nog wat geld binnen te halen voor het bedrijf. Er kan op dit moment op spullen van 10 vestigingen geboden worden en op de inboedel van het hoofdkantoor. De biedingen starten vanaf 10 euro.

Eerder meldden de curatoren in het faillissementsverslag dat ze de winkels zo lang mogelijk open wilden houden om zo de voorraden te verkopen.  Dit omdat hun inschatting was dat 'de verwachte veilingopbrengst gering zou zijn'. Na sluiting van de filialen zou worden overgegaan worden op de veiling, dat is nu dus het geval.

Uit het faillissementsverslag van de curatoren bleek dat Big Bazar 45 miljoen euro verlies leed in de afgelopen 3 jaar. De koopjesketen werd op 26 september officieel failliet verklaard, na meerdere reddingspogingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!