Oud-eigenaar de Bijenkorf vraagt bescherming tegen schuldeisers

Oud-eigenaar de Bijenkorf vraagt bescherming tegen schuldeisers

Het is nog niet bekend wat er met Galeria en Inno gaat gebeuren, waar de investeringsmaatschappij nog wel aandelen in heeft.

Signa, de eigenaar van warenhuisketens Inno en Galeria, vraagt bescherming tegen zijn schuldeisers aan. Het Oostenrijkse private equitybedrijf heeft door financiële problemen kortgeleden zijn aandelen al verkocht in het moederbedrijf van de Bijenkorf (Selfridges). 

Dat meldt Lebensmittel Zeitung, dat als eerst over de insolventieprocedure bericht. In de rechtbank in Wenen heeft het vastgoedbedrijf een aanvraag ingediend om te kunnen reorganiseren onder zelfbestuur. Daarbij hoopt Signa bescherming tegen zijn schuldeisers te krijgen.

Signa is (mede)eigenaar van een groot aantal warenhuisketens. Zo kreeg het bedrijf in 2019 Galeria Karstadt Kaufhof en het Belgische Inno in handen. Het is nog niet bekend of Signa's aandelen in Galeria ook worden overgenomen door Central Group. Ook de overname van SportsScheck komt door het proces op losse schroeven te staan.

Eerder deze maand verkocht het bedrijf, dat mede-eigenaar was van Selfridges Group, zijn aandelen aan Central Group, de andere mede-eigenaar van het bedrijf. Met dit meerderheidsbelang krijgt Central Group zeggenschap voor de werkmaatschappijen binnen de Selfridges Group. In Nederland valt daar de Bijenkorf onder, in het VK gaat het om Selfridges-warenhuizen en in Ierland valt Brown Thomas & Arnotts onder de groep.
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!