Plus stopt met plastic wegwerpzakjes

Plus stopt met plastic wegwerpzakjes

Daarmee voldoet het aan de intentieverklaring die de supermarkt eerder dit jaar tekende om te stoppen met deze plastic zakjes.

Supermarktketen Plus stopt met plastic wegwerpzakjes die de consument voor groente en fruit kan gebruiken. Daarmee voldoet het aan de intentieverklaring die de supermarkt eerder dit jaar tekende om te stoppen met deze plastic verpakkingen.

Het zogenoemde Plastic Pact NL werd afgelopen februari ondertekend door grote supermarktketens Lidl, Jumbo, Plus en Aldi. De supermarkt stelt dat het bedrijf 30 miljoen plastic zakjes per jaar bespaart en daarmee kan voldoen aan de ambitie om in 2025 20 procent minder verpakkingsmateriaal te verbruiken.

Plus werd in oktober nog de ‘achterblijver op duurzaamheidsgebied’ genoemd in de Superlijst Groen van denktank Questionmark. De retailer zei toen teleurgesteld te zijn over de onderzoeksresultaten, maar tegelijkertijd aanleiding te zien om stappen ter verbetering te zetten. In het onderzoek wordt gekeken naar meerdere duurzaamheidsinspanningen waaronder ook verpakkingen.

Nederlandse supermarktketens zijn druk met verduurzamen in 2023. Hoe gaat het met de verduurzaming? Durk Bosma ging in de landelijke week van de duurzaamheid met RetailTrends een rondje langs de velden bij de verschillende supermarkten. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!