Jumbo doet poging bij rechter om foodcafé te openen

Jumbo doet poging bij rechter om foodcafé te openen

Jumbo hoopt via de Raad van State toezegging te krijgen om in de Jumbo Foodmarkt in Goes een foodcafé te openen. De gemeente Goes weigert hiervoor een vergunning te geven, schrijft PZC.

De ruimte waar het foodcafé in de Jumbo Foodmarkt in Goes zou moeten zitten, wordt al jaren niet voor zijn doel gebruikt. Volgens de gemeente zou een foodcafé in een supermarkt in strijd zijn met het detailhandelsbeleid. De Jumbo Foodmarkt ligt buiten het centrum van Goes, terwijl de gemeente winkels en horeca in het centrum wil versterken.

Jumbo heeft 2 vestigingen in Goes. Naast de Foodmarkt op de Van Doornestraat is er ook een Jumbo-filiaal op de woonboulevard in het Marconigebied. De gemeente zou al langere tijd voorstellen dat Jumbo zijn Foodmarkt naar het Marconiplein verplaatst, omdat daar wel horeca is toegestaan, maar de supermarktketen voelt daar niets voor. Tijdens de zitting bij de Raad van State bleek dat er wel een mogelijke deal zou zijn als Jumbo het filiaal op de woonboulevard flink opknapt, maar dat is volgens Jumbo lastig.

De Raad van State komt begin volgend jaar met een uitspraak. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!