Nieuwe EU-regels tegen verspilling

Nieuwe EU-regels tegen verspilling

Ongebruikte producten mogen voortaan niet meer zomaar vernietigd worden. Dat hebben het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie afgesproken.

De nieuwe Europese regels stellen meer eisen aan producenten. Zij moeten producten maken die langer meegaan en makkelijker te repareren zijn. Fabrikanten moeten voortaan ook melden wat ze weggooien en waarom. Dat probleem doet zich met name voor in de textielindustrie die kampt met veel onverkochte schoenen en kleding. Met de meldingen moet voorkomen worden dat goed bruikbare producten zomaar worden vernietigd.

Producten die, naast kleding, prioriteit hebben om voortaan langer mee te moeten gaan zijn meubels, matrassen, banden, wasmiddelen en verf. Voorlopig blijven levensmiddelen, dierenvoeding, geneesmiddelen en levende organismen buiten schot. Binnen de EU zijn al eerder dit soort initiatieven geweest. Zo wilde Frankrijk in 2018 retailers al verbieden om kleding weg te gooien.

De EU-lidstaten en het Europees Parlement moeten volgend jaar nog instemmen met de nieuwe plannen, maar er wordt verwacht dat dit geen problemen oplevert.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!