Carrefour lanceert in België autonome winkelformule

Carrefour lanceert in België autonome winkelformule

Carrefour rolt in België een nieuwe formule uit, Carrefour BuyBye. In kleine autonome winkels kunnen klanten terecht voor last-minute boodschappen. 

De eerste winkel van de nieuwe formule opent morgen in Zaventem, op het hoofdkantoor van de retailer, meldt RetailDetail. In de winkel die zo’n 18 vierkante meter groot is, staan koelingen met onder meer lunch, snacks en koude dranken. 

Om iets te kunnen kopen moeten gebruikers een app downloaden om vervolgens account aan te maken en een betaalwijze toe te voegen. Daarna kunnen producten uit de koelkast gehaald worden en afgerekend. Door middel van camera’s en kunstmatige intelligentie worden de aankopen geregistreerd. 

Met de nieuwe formule wil de retailer consumenten zo dicht mogelijk bij hun huis en werkplek bedienen. De retailer wil het concept ook toepassen als uitbreiding voor bestaande winkels. De autonome winkel in Zaventem is voorlopig geopend van 7 tot 22 uur, en vanaf januari 7 dagen per week.  

Frankrijk
Het is niet voor het eerst dat de supermarkketen een geautomatiseerde winkel opent. In 2021 opende Carrefour in Frankrijk een autonome winkel in Parijs, onder de formulenaam 10/10. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!