The Avocado Show: helft restaurants is gesloten

The Avocado Show: helft restaurants is gesloten

"Er zijn risico’s genomen en fouten gemaakt, zoals de verkeerde franchisepartner of de verkeerde locatie", zegt ceo Charlotte Spangenberg tegen RetailTrends.

The Avocado Show heeft in de afgelopen anderhalf jaar de helft van zijn restaurants gesloten. Van de 11 locaties begin 2022 bestaan er op dit moment nog 6. “In deze snelle uitbreiding zijn risico’s genomen en fouten gemaakt”, zegt ceo Charlotte Spangenberg tegen RetailTrends.

Hoewel het bedrijf het enkele jaren geleden nog had over fikse uitbreiding naar 23 locaties, zijn hier anno 2023 nog maar 6 van over. In totaal zijn er 6 restaurants gesloten: in Amsterdam (2), in Brussel (2), in Madrid en in Parijs. In Londen kwam er een locatie bij.

Alles op groei
The Avocado Show werd in 2017 opgericht met een avocadorestaurant in Amsterdam. Later kwamen daar nog een to go-vestiging in Amsterdam-Zuid en en restaurant in Brussel bij. Al snel werden er gesprekken gevoerd met franchisenemers, waarmee het foodconcept hard wilde groeien. "'De opening van The Avocado Show was een doorslaand succes, waarbij de vraag lange tijd groter was dan de capaciteit", zegt de huidige ceo, Charlotte Spangenberg, tegen RetailTrends.

In totaal zouden er 19 locaties worden geopend, waaronder restaurants in Londen, Madrid en Parijs. In die laatste steden kwamen er inderdaad vestigingen, maar verdwenen de locaties kort hierna weer uit het straatbeeld. "In deze snelle uitbreiding zijn risico’s genomen en fouten gemaakt zoals de verkeerde franchisepartner of de verkeerde locatie; in het geval van Parijs beide. Hier hebben wij van geleerd."

Toprestaurants
In 2022 zei medeoprichter Ron Simpson nog tegen RetailTrends dat er ten tijden een franchiseplan klaar lag. Nu blijkt dat The Avocado Show tijdens corona concurreerde met zijn eigen restaurants in Amsterdam. Na die periode kampte het bedrijf met personeelstekorten. "Wij hebben toen – in het belang van de organisatie als geheel - besloten enkel onze toprestaurants te behouden”, aldus Spangenberg.

Op dit moment heeft het foodconcept in Nederland 3 locaties: in Amsterdam (2) en Leidschendam (1). De overige 3 restaurants zijn te vinden in het Verenigd Koninkrijk (2 in Londen) en in Duitsland (Stuttgart). De Nederlandse locaties runt The Avocado Show zelf, de buitenlandse locaties door franchisenemers.

De ceo benadrukt dat er ‘nog steeds sprake is van een uitgebreid franchiseplan’. “De komende jaren willen wij verder investeren in onze internationale groei.” Volgend jaar worden er 2 restaurants geopend, waarvan 1 in Duitsland en 1 in ons eigen land.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!