The Avocado Show is failliet

The Avocado Show is failliet

De ceo meldt aan RetailTrends dat de 2 restaurants in Amsterdam voorlopig geopend blijven; de opties voor een doorstart worden nog onderzocht. 

Foodconcept The Avocado Show is dinsdag door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Daarmee valt het doek voor de 2 overgebleven vestigingen, nadat eerder al het restaurant in Westfield Mall of the Netherlands failliet ging. 

Het faillissement heeft betrekking op de eigen locaties in Amsterdam, plus 3 vestigingen die werden gerund door franchisers. Ceo Charlotte Spangenberg meldt aan RetailTrends dat de 2 restaurants in Amsterdam voorlopig geopend blijven; de opties voor een doorstart worden nog onderzocht.

De 3 franchisevestigingen in het buitenland (2 in het Verenigd Koninkrijk en 1 in het Duitse Stuttgart) hebben hun deuren al gesloten of gaan op korte termijn dicht. 

Mall of the Netherlands
Tot voor kort had The Avocado Show 3 eigen restaurants in eigen land. Het restaurant in Westfield Mall of the Netherlands sloot enkele weken geleden al zijn deuren nadat het failliet werd verklaard. Toen leek het alleen nog te gaan om deze ene locatie; het bedrijf meldde toen dat de keten wel succesvol was op andere locaties. Dit najaar zou er nog een nieuwe franchisevestiging komen in Hamburg.

Volgens The Avocado Show zijn er onder het bewind van de oprichters (Julien Zaal en Ron Simpson, red.) strategische fouten gemaakt in de bedrijfsvoering. Ook hebben de effecten van de coronacrisis er flink ingehakt. Het aanstellen van een nieuw management kon het tij niet keren.

Deze week is het bedrijf hierop zelf naar de rechtbank gestapt om faillissement aan te vragen.

Sluitingen
De afgelopen jaren sloot het horecaconcept uit Amsterdam langzaam maar zeker zijn 11 vestigingen die de keten in 2022 telde. "In deze snelle uitbreiding zijn risico’s genomen en fouten gemaakt zoals de verkeerde franchisepartner of de verkeerde locatie", zei ceo Charlotte Spangenberg eind vorig jaar desgevraagd tegen RetailTrends

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!