'Personeel Amac dreigt met acties rond kerst'

'Personeel Amac dreigt met acties rond kerst'

Ceo Ed Bindels vraagt zich af of de dreigende stakingsactie breed gedragen wordt. "De zondag is tegenwoordig een normale dag om open te zijn."

Amac krijgt mogelijk te maken met personeelsacties rond de feestdagen. De reden is dat het bedrijf afgelopen zomer de zondagstoeslag heeft afgeschaft. Het personeel zou die toeslag terug willen.

Volgens FNV ‘staan de medewerkers klaar om actie te voeren’. Amac heeft volgens de vakbond tot 23 december de tijd om akkoord te gaan met de eisen van het personeel. Die zijn ‘teleurgesteld in hun werkgever, omdat zij minimumloon verdienen en het bedrijf 2,3 miljoen winst maakt'.

Ed Bindels, ceo van Amac vertelt aan RetailTrends dat hij zich afvraagt of deze actie breed gedragen wordt. "We hebben in de afgelopen tijd substantiele verbeteringen toegevoegd, waardoor onze medewerkers erop vooruit zijn gegaan. De zondag is tegenwoordig een normale dag om open te zijn, dat was vroeger natuurlijk wel anders. Voor alle winkels geldt zondag als reguliere dag om open te zijn, waar dat er voorheen maar een paar waren en dan ook maar 1 of 2 zondagen in de maand."

Bindels legt ook uit dat het voor alle retailers op dit moment lastig is qua loonkosten. Daarentegen is het personeel - dat niet alleen op zondag werkt - er volgens hem in de gehele linie op vooruit gegaan. "Het is geen bezuinigingsmaatregel, we hebben juist in lonen geïnvesteerd", zo benadrukt hij.

Amac heeft in Nederland 50 winkels en 800 werknemers. Of de klanten hinder gaan ondervinden van de mogelijke acties, is op dit moment niet bekend.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!