29 retailers vertrokken dit jaar uit Mall of the Netherlands

29 retailers vertrokken dit jaar uit Mall of the Netherlands

Het vertrek van de 29 retailers dit jaar is volgens eigenaar URW een 'natuurlijke samenloop van omstandigheden'. 

Mall of the Netherlands heeft het afgelopen jaar (tussen november 2022 en 2023) in totaal 29 retailers zien vertrekken. Dat zijn er meer dan de 2 jaar daarvoor bij elkaar opgeteld (24).

Dat blijkt uit informatie van databureau Stec, waar RetailTrends inzage in heeft gehad. Op dit moment telt het winkelcentrum 27 lege units: 11 meer dan vorig jaar, toen de leegstand 16 units telde. 

Eigenaar URW bevestigt dat retailers uit de Mall zijn vertrokken. Een ‘natuurlijke samenloop van omstandigheden’, noemt Jurn Hoeksema (coo van URW in Noord-Europa) het vertrek. Doordat veel retailers in coronatijd voor een lagere prijs konden huren en de prijzen inmiddels weer zijn gestegen tot een ‘marktconform’ niveau, hebben sommige ketens ervoor gekozen hun (kortlopende) contract te laten aflopen. Hoeksema: “Voor kleinere retailers was het niet altijd meer rendabel of haalbaar. Voor sommigen is het dan ook een logische stap om verder te gaan.”

Meer groot, minder klein
Ook blijkt dat er steeds minder kleine retailers (met minder dan 10 winkels) te vinden zijn in Mall of the Netherlands. Waar URW er in het jaar voor de opening 36 schreef, waren dit er tussen november 2021 en 2022 nog 11. Het afgelopen jaar kwamen er 8 nieuwe kleine retailers bij. Van de 56 kleinere namen  zijn er inmiddels 10 weer vertrokken.

De verhalen over retailen in het grootste winkelcentrum van Nederland lopen ver uiteen. Wat is de waarheid, en voor wie knelt het? Dit is het volledige verhaal van Westfield Mall of the Netherlands; van retailers, de gemeente én de verhuurder zelf.  

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!