CNV pleit voor gedragsregels rond faillissementen

CNV pleit voor gedragsregels rond faillissementen

De werknemersvakbond CNV pleit voor gedragsregels rond faillissementen van bedrijven. De bond vindt dat werknemers vaak te lang in onzekerheid zitten en hun belang 'compleet genegeerd' wordt.

“In die code zou moeten komen te staan dat je overleg voert met vakbonden als het financieel slecht gaat en dat vakbonden aan tafel blijven op het moment dat de curator het stokje overneemt”, aldus initiatiefnemers Leon van der Elsen en Erik Maas. Zulke SER gedragscodes bestaan ook al bij fusies.

Maas en Van der Elsen willen daarom dat de bonden of ondernemingsraden voortaan een stem krijgen bij faillissementen. Om hun standpunt kracht bij te zetten halen ze de gang rond de faillissementen van BCC en Big Bazar aan.

Bij BCC, zo stelt CNV, was de pensioenpremie verdwenen, zorgde de uitverkoop in de winkels voor dreigende situaties en eindigde de personeelspot in de boedel ten gunste van de schuldeisers. CNV had de medewerkers daar heel goed bij kunnen ondersteunen en adviseren.

Bij Big Bazar moesten de medewerkers blijven werken terwijl het bedrijf het faillissement, volgens CNV ‘onnodig rekte’. Maas stelt ook dat de werknemers na faillissement onderbemand de panden moest openhouden wat angst en stress veroorzaakte.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!