Retailvastgoeddochters Signa vragen bescherming tegen schuldeisers aan

Retailvastgoeddochters Signa vragen bescherming tegen schuldeisers aan

De 2 grootste dochterondernemingen van de Signa-groep hebben bescherming tegen de schuldeisers aangevraagd bij de rechtbank in Wenen. De dochters, die over het vastgoed van het bedrijf gaan, volgen daarmee het moederbedrijf dat al langer in zwaar weer verkeert.

Het gaat om Signa Prime Selection, eigenaar van het vastgoed van Selfridges in Londen en de KaDeWe in Duitsland en Galeria Karstadt Kaufhof, en Signa Development Selection, eigenaar van winkelvastgoed in Duitsland in Italië. De totale waarde van de bedrijven is bijna 25 miljoen euro.

“De bedoeling is een geordende voortzetting van de operationele activiteiten en een duurzame herstructurering van de onderneming”, zo luidt het statement van het bedrijf.

Moederbedrijf Signa, de eigenaar van warenhuisketens Inno en Galeria, vroeg vorige maand al bescherming tegen zijn schuldeisers aan. Medio november voelde Signa Group zich al genoodzaakt zijn aandelen in de Bijenkorfs moederbedrijf Selfridges Group te verkopen. Deze aandelen halen de etalage niet: mede-eigenaar Central Group nam de resterende aandelen over.

Ook de Belgische warenhuisketen Inno, onderdeel van Galeria Karstadt Kaufhof, is dus nog onderdeel van de Signa Group. Ceo van Inno, Armin Devender, vertelde eerder al wel dat de problemen bij Signa geen invloed hebben op zijn bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!