Nieuwe ceo Otrium vertrekt na 9 maanden

Nieuwe ceo Otrium vertrekt na 9 maanden

Zuhairah Washington legt amper een halfjaar nadat ze werd aangesteld als ceo van Otrium, haar taken neer. De beslissing hangt samen met het verkopen van Otriums Amerikaanse activiteiten aan Rue Gilt Groupe.

Washington wordt opgevolgd door interim-cfo Frank van Valderen, meldt Quote. Onder leiding van Washington zei Otrium eind juli 2023 nog harder te willen groeien binnen andere markten. Daarin werden vooral veel kansen gezien in de Verenigde Staten, waar het ledenbestand vorig jaar naar eigen zeggen groeide met 500 procent. 

Toch verlegt het Nederlandse outletplatform nu zijn focus op zijn Europese markten, en wordt de Amerikaanse tak verkocht aan Rue Gilt Groupe, een fashionwebshop in de Verenigde Staten. Financiële details over de verkoop zijn niet bekendgemaakt. 

Volgend jaar winstgevend 
Het bedrijf meldt dat er in november 2023 voor het eerst geen verlies werd geleden. Volgens de zakenkrant is Otrium geholpen door een recente kapitaalinjectie van 16,6 miljoen euro. Waar er in 2021 nog 50 miljoen euro verlies werd geschreven, hoopt het platform in 2025 winstgevend te zijn. 

De Europese markten moeten hoofdzakelijk zorgen voor deze spurt: op dit moment is het continent goed voor 40 procent van de groei.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!