Jumbo heeft prijsconflict met Haribo en Coca-Cola

Jumbo heeft prijsconflict met Haribo en Coca-Cola

In de schappen van Jumbo zijn momenteel weinig tot geen producten van Haribo en Coca-Cola verkrijgbaar. De reden daarvoor is een prijsconflict tussen de fabrikanten en supermarkt.

De supermarktketen kan het niet eens worden met de 2 fabrikanten over de prijzen, meldt Distrifood. Hoelang de Haribo-producten uit de schappen blijven is niet bekend. "Het gaat om vertrouwelijke gesprekken tussen supermarkt en leverancier", meldt een woordvoerder van Jumbo desgevraagd aan RetailTrends. Ook is niet bekend wanneer de schaarste onder diverse Coca-Cola producten voorbij is.

Dat een supermarkt een prijsconflict heeft met een fabrikant is niet nieuw. Zo waren er bij Jumbo in het voorjaar van 2023 producten van leveranciers Mars en Nestlé maandenlang niet of nauwelijks te vinden in de schappen. Na 2 maanden kwamen de partijen er alsnog uit.

Ook in het buitenland zijn er met enige regelmaat prijsconflicten. Zo werd vorige week bekend dat de Franse en Belgische supermarkten van Carrefour in de clinch liggen met PepsiCo, het merk van onder andere Quaker, Lays en Doritos.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!