Curator Galeria: doorstart pas na de zomer afgerond

Curator Galeria: doorstart pas na de zomer afgerond

De curator van de Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof verwacht pas na de zomer duidelijkheid te hebben over een nieuwe eigenaar. Wel is er naar alle waarschijnlijkheid al in april meer bekend over hoeveel locaties er openblijven. 

Dat meldt het Duitse SWR. Volgens de curator zijn er 'meer dan 2' doorstartkandidaten voor de warenhuisketen. Wel kan Galeria volgens topman Olivier van de Bossche in 1 geheel worden verkocht. Een doorstart in delen ziet hij niet zitten. "Het gaat om het behoud van Galeria als geheel."

Meer dan 30 filialen
Voor de voortzetting van het bedrijf is het volgens Van de Bossche van belang dat er een minimumaantal locaties openblijven. “30 winkels is, zoals wel eens wordt gemeld, veel te weinig. Hierdoor zouden we niet meer kunnen profiteren van schaalvoordelen, bijvoorbeeld in de onderhandelingen met leveranciers”, zegt Van den Bossche.

Op dit moment heeft Galeria 110 vestigingen, waarvan er 18 in de loop van deze maand dichtgaan. Deze sluitingsronde is nog onderdeel van de meest recente insolventieprocedure, die vorig jaar van start ging. 

De curator voert nu nog onderhandelingsgesprekken over de huurprijzen van de huidige locaties, tot april. Mochten er geen betere prijzen worden bedongen, dan sluit de curator meerdere winkelsluitingen niet uit.

Signa Group
Galeria vroeg vorige week zelf een faillissement aan bij de rechtbank in Essen. De keten is op dit moment nog onderdeel van de noodlijdende investeringsmaatschappij Signa Group, die eind november al faillissement aanvroeg

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!