Galeria Karstadt Kaufhof vraagt faillissement aan

Galeria Karstadt Kaufhof vraagt faillissement aan

De Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Essen. Dat melden verschillende Duitse media.

Volgens ceo Olivier van den Bossche lopen er al gesprekken over een mogelijke doorstart, door een nieuwe investeerder. Op dit moment is Galeria is nog onderdeel van de noodlijdende investeringsmaatschappij Signa Group, die eind november al faillissement aanvroeg

Het faillissement van Signa veroorzaakt volgens Bossche 'enorme schade' aan Galeria. Ook zou de slechte financiële situatie van het moederbedrijf 'toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden belemmeren', als gevolg van hoge huren en dure diensten.

Het gaat al langer slecht met Galeria. Vorig jaar werd een voorlopig faillissement afgewend, toen de rechtbank in Essen een insolventieprocedure beëindigde. Schuldeisers waren akkoord gegaan met het kwijtschelden van meer dan een miljard euro in totaal.

Inno en de Bijenkorf
Eind vorig jaar verkocht Signa Group zijn aandelen in Selfridges Group, het moederbedrijf van de Bijenkorf. Mede-eigenaar Central Group nam deze vrijwel direct over. Signa bleef wel aandeelhouder van Galeria. Wat de gevolgen zijn voor Belgische warenhuisketen Inno, is nog niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!