Beter Bed-directeur beboet in voorkenniszaak

Beter Bed-directeur beboet in voorkenniszaak

Een directeur van Beter Bed heeft een boete opgelegd gekregen voor het delen van koersgevoelige informatie met een afdelingshoofd van ABN Amro. Dat blijkt uit onderzoek van het FD.

De Beter Bed-directeur deelde in 2020 koersgevoelige informatie over kwartaalcijfers met een ABN Amro-bankier. Ook werd er vertrouwelijke informatie gedeeld over een toekomstige distributiedeal van de beddenretailer in China. 

De directeur en de bankier hadden op het moment van het voorval een familieband. Dankzij de informatie kon een familielid van de ABN Amro-bankier volgens het FD succesvol handelen in aandelen van Beter Bed. 

De Beter Bed-directeur zegt tegen het FD dat er geen sprake was van 'het bewust delen of gebruikmaken van verboden informatie'. Het OM heeft de directeur een boete van 20.000 euro opgelegd. De ABN Amro-bankier kreeg een hogere boete (25.000 euro) voor het handelen met voorkennis.

De directeur van de beddenretailer zegt tegen de krant dat ze anders vrijgesproken zouden worden. "Maar door te schikken konden we de zaak snel afsluiten. Dit is afgestemd met mijn werkgever."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!