'Speelgoedwinkel Fun staat op omvallen'

'Speelgoedwinkel Fun staat op omvallen'

De Belgische speelgoedketen Fun staat op de rand van een faillissement. De directie van de verlieslatende keten is op zoek naar een koper van zijn 29 winkels.

Dat melden diverse Belgische media. Tijdens een ondernemingsraad maakte de directie bekend dat de economische situatie in de huidige vorm ‘onhoudbaar’ geworden is. Onlangs sloot het een winkel in Sint-Niklaas.

Het bedrijf is hierom op zoek naar een overnemer voor 29 winkels in Vlaanderen. De directie sluit niet uit dat een deel van de winkels op termijn worden omgevormd tot Trafic-winkels.

Ook vindt er de komende weken een uitverkoop plaats, zodat het bedrijf lonen en lopende kosten kan betalen. Fun heeft zo'n 200 werknemers. Voorlopig kunnen zij allemaal aan de slag blijven, meldt Het Laatste Nieuws.

Rode cijfers
De speelgoedketen boekte in 2022 10,1 miljoen nettoverlies op een omzet van 70,2 miljoen euro. Vorig jaar zou het bedrijf nog verder in de rode cijfers zijn beland. De keten heeft het onder meer zwaar door inflatie, daling van de verkoop, algemene achteruitgang van de speelgoedsector en toegenomen online concurrentie.

Reacties 1


GJJ Nijsten 18 jan, 12:08

De redenen algemene achteruitgang van de speelgoedsector en toegenomen online concurrentie begrijp ik niet in het licht van de recente berichten dat het weer beter gaat in de fysieke speelgoedbranche.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!