Speelgoedketen Fun gaat faillissement aanvragen

Speelgoedketen Fun gaat faillissement aanvragen

De Belgische speelgoedketen Fun gaat aankomende donderdag faillissement aanvragen. Dat melden diverse Belgische media aan de hand van een persbericht van directeur Jan Foblets.

De 27 winkels van Fun sluiten aankomende donderdag direct hun deuren. De verwachting is dat het bedrijf maandag definitief failliet verklaard wordt.

Foblets meldt wel dat er nog hoop is op een overname. Nadat een kleine maand geleden bekend werd dat de keten op zoek was naar een koper, blijkt er nu interesse voor 11 tot 24 filialen. Die partijen hebben volgens de directeur ook aangegeven dat zij het personeel willen overnemen.

De winkels van de speelgoedketen houden inmiddels al 3 weken uitverkoop om het personeel te kunnen uitbetalen. Het bedrijf meldt nu dat dit ook gelukt is en dat de werknemers volledig worden uitbetaald tot het einde van de week. Bij Fun werken meer dan 200 mensen.

Rode cijfers
De speelgoedketen boekte in 2022 10,1 miljoen nettoverlies op een omzet van 70,2 miljoen euro. Vorig jaar zou het bedrijf nog verder in de rode cijfers zijn beland. De keten heeft het onder meer zwaar door inflatie, daling van de verkoop, algemene achteruitgang van de speelgoedsector en toegenomen online concurrentie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!