Nederlandse retailer E-Bike Stores is failliet; 3 winkels dicht

Nederlandse retailer E-Bike Stores is failliet; 3 winkels dicht

De e-bikeretailer had 3 winkels in Noord-Holland: in Amsterdam, Alkmaar en Hoorn. 

De Noord-Hollandse winkelketen E-Bike Store is deze week failliet verklaard door de rechtbank in Noord-Holland. De e-bikeretailer uit 2017 had 3 winkels, in Alkmaar, Hoorn en Amsterdam. 

Alle 3 de winkels zijn in verband met het faillissement gesloten, bevestigt het advocatenkantoor van curator Paul Klaver aan RetailTrends. Met het faillissement van E-Bike Store zijn in totaal 6 bv's betrokken, waaronder E-Bike Store Business, E-Bike Holding en E-Mobility Hub.

De webshop van de retailer is uit de lucht, met de mededeling dat klanten en partners bij vragen contact kunnen opnemen met de curator. E-Bike Store zegt alle 'lopende verplichtingen' op een passende wijze af te handelen. 

Over de oorzaak van het faillissement, en of zich al doorstartkandidaten hebben gemeld, is nog geen duidelijkheid. De curator was nog niet beschikbaar voor verdere vragen van RetailTrends. 

Nieuw winkelformat
E-Bike Store begon in 2017 met een eerste winkel in Hoorn. In 2019 volgde een winkel in Alkmaar, en weer 3 jaar later opende het bedrijf een locatie aan de Piet Heinkade in Amsterdam. Het Noordhollands Dagblad meldt dat oprichters Mike van Vliet en Leon Slijkerman een winkelconcept hadden gelanceerd waarbij klanten 7 dagen per week de e-bikes kon uittesten. Ook kon men voor een kleine prijs (tot 100 euro) de elektrische fiets een week lang proberen. 

E-Bike Stores voegt zich bij een steeds langer wordende lijst aan e-bikeretailers die failliet gaan. Zo ging een paar maanden geleden de Amsterdamse e-bikemaker Qwic failliet. Vorig jaar ging VanMoof failliet, dat een doorstart maakte onder McLarens Lavoie. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!