Pieter Pot start door

Pieter Pot start door

Pieter Pot heeft een doorstart gerealiseerd middels een geslaagde crowdfundingsactie. De 1,3 miljoen euro die is opgehaald, zorgt ervoor dat het bedrijf voorlopig kan worden voortgezet. Dat meldt medeoprichter Jouri Schoemaker in een e-mail aan klanten. 

Met een crowdfundingsactie met 1,25 miljoen euro als doelbedrag, hoopte de overkoepelende holding PieterPot Beheer B.V. een doorstart te realiseren. Dat doel, van 1,25 miljoen euro, werd een week geleden behaald. Inmiddels staat de teller op 1,3 miljoen euro. Dat heeft ervoor gezorgd dat er een overeenkomst is gesloten met de curator. 

Logistiek uitbesteden
De verpakkingsvrije supermarkt hoopt met een nieuwe strategie op een 'nieuwe kans'. Operationele taken, zoals het opslaan, vullen en schoonmaken van de herbruikbare potten en flessen, wordt uitbesteed. Daarmee wil Pieter Pot een 'lean' personeelsbestand behouden. De eerste stappen hiertoe zijn vorig jaar gezet, toen het bedrijf het eigen logistieke centrum sloot. Daarmee verkleinde het aantal medewerkers van 200 tot 14. Een deel van hen wordt met de doorstart weer aangenomen. 

De huidige crowdfundingsronde werd in oktober vorig jaar gestart, en was nog gaande toen Bedrijfstakpensioenfonds Levensmiddelen  in december faillissement aanvroeg voor het bedrijf. Op de teller stond zo’n 80 duizend euro. De rechter ging akkoord, en het faillissement was een feit. 

1,8 miljoen schuld
Uit het faillissementsverslag van de curator, dat eerder deze week is verschenen, blijkt nu dat de schuld bij het pensioenfonds een relatief kleine was. In totaal heeft het bedrijf 89 concurrente crediteuren, met een schuld van 1,68 miljoen euro. De fiscus heeft nog zo’n 130 duizend euro te goed. Voorlopige eindstand: 1,8 miljoen euro, waar de niet-geleverde bestellingen van klanten nog niet in zijn meegenomen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!