'Overname Farfetch stuit op interne weerstand'

'Overname Farfetch stuit op interne weerstand'

Een groep investeerders van Farfetch is niet tevreden over de deal die is gesloten met Coupang. Vorige maand werd bekend dat het Zuid-Koreaanse bedrijf het luxeplatform overnam. Dat proces zou later dit jaar moeten worden afgerond.

De groep investeerders, die zichzelf de 2027 Ad Hoc Group noemt, heeft meer dan 50 procent van de converteerbare obligaties voor 2027 in handen. De groep noemt het 'zorgwekkend en onverklaarbaar' dat Farfetch in augustus nog 800 miljoen dollar waard was en 4 maanden later als noodlijdend bedrijf wordt verkocht. De groep zegt ook dat het bedrijf onder Coupang nog minder waard kan worden.

De investeerders gaan nu eigenhandig op zoek naar een betere deal, al is dat gezien de huidige situatie lastig. In de voorwaarden die voor de overname zijn opgenomen zou staan dat wanneer een concurrerende partij nu een bod doet op Farfetch die daar minimaal 1 miljard dollar extra voor zou moeten betalen.

Farfetch probeerde half december door middel van noodfinanciering een faillissement te voorkomen. Het luxeplatform verkeerde al langer in zwaar weer en zou voor de kerstdagen financiering nodig hebben om het te halen. Met de overname van Coupang in december werd het bedrijf gered.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!