Aandeelhouders Farfetch doen verzoek tot liquidatie

Aandeelhouders Farfetch doen verzoek tot liquidatie

Aandeelhouders van luxeplatform Farfetch hebben een verzoek tot liquidatie ingediend. Volgens de Britse krant The Telegraph zouden de investeerders 400 miljoen dollar te goed hebben van het platform.

De aandeelhouders verdenken oprichter José Neves ervan de waarde van het bedrijf te hebben 'vernietigd' om het zo snel te kunnen verkopen. Ze hebben daarom opgeroepen tot benoeming van een curator en een onderzoek geëist naar Neves. Door de overname dreigt die 400 miljoen schuld ‘te worden weggevaagd’. Als het verzoek tot liquidatie wordt goedgekeurd, kunnen de vereffeningen nog worden afgewikkeld.

De verdenking van de aandeelhouders ligt in lijn met de aanklacht van de groep investeerders die zichzelf ‘2027 Ad Hoc Group’ noemt. Die groep haalde eveneens de extreme waardevermindering van het bedrijf aan als argument om ‘intern verzet’ te tonen tegen de overname. Zij waarschuwden daarbij dat het bedrijf onder de nieuwe eigenaar Coupang nog minder waard kan worden.  

Het Zuid-Koreaanse platform Coupang rondde vorige week de definitieve overname van Farfetch af. Het luxeplatform probeerde half december door middel van noodfinanciering een faillissement te voorkomen. Met de investering van Coupang is dat scenario afgewend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!