Webwinkel Refurbished.nl gesommeerd tot stoppen verkoop

Webwinkel Refurbished.nl gesommeerd tot stoppen verkoop

De Consumentenbond heeft Refurbished.nl gesommeerd om per direct te stoppen met de verkoop van producten. De reden is de vele klachten die binnenkomen over het bedrijf en het niet betalen van de kantoorhuur door de webwinkel.

De consumenten van de webwinkel klagen al maanden bij Radar over het niet krijgen van bestelde producten, een moeilijk bereikbare klantenservice en het niet terugkrijgen van geld bij retouren. Het televisieprogramma meldt dat directeur Joost Angelier erkent dat niet alles vlekkeloos verloopt, maar dat alles binnen 2 à 3 weken opgelost moet zijn.

In een kort geding, aangespannen door de eigenaar van het kantoorpand van Refurbished.nl, heeft de rechter besloten dat het bedrijf zijn kantoorpand moet verlaten. Het bedrijf heeft een huurachterstand van 20.000 euro. Het kantoor moet binnen 7 dagen ontruimd zijn. De webwinkel moet ook de huurachterstand, inclusief rente en een boete, betalen.

De politie en de Autoriteit Consument en Markt (ACM) doen momenteel eveneens onderzoek naar het bedrijf na aanhoudende klachten. In België haalden de autoriteiten de webshop al offline.

Refurbished.nl is een webshop voor refurbished elektronica. Voorbeelden van producten op de website zijn iPhones, iPads en laptops.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!