Refurbished.nl laat zo'n 1,5 miljoen aan schulden achter

Refurbished.nl laat zo'n 1,5 miljoen aan schulden achter

Uit het eerste faillissementsverslag van de curator blijkt dat de omstreden webshop meer dan 400 concurrente crediteuren heeft.

De in mei failliet verklaarde webshop Refurbished.nl heeft een schuld achtergelaten van zo'n 1,5 miljoen euro in totaal. Van een doorstart is nog geen sprake, blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Christel Kekers. 

De fiscus heeft een kleine kwart miljoen euro aan preferente vorderingen ingediend. Daarnaast staat er nog een bedrag open van 1,24 miljoen euro aan concurrente crediteuren. In totaal heeft de elektronicawebshop meer dan 400 concurrente crediteuren. Het is nog niet bekend hoe de schulden worden afgewikkeld. De curator onderzoekt dat in de komende periode.
 
Opeenstapeling van problemen
Refurbished.store Holding BV, het moederbedrijf van de webshop, is naar eigen zeggen failliet gegaan door een opeenstapeling van moeilijkheden in 2023. Zo zouden meerdere leveranciers hun leveringen hebben stopgezet, waardoor veel klanten hun bestellingen niet ontvingen. De consumenten werden door de Consumentenbond en het tv-programma Radar afgeraden om via de webshop te bestellen, waarna de ACM een onderzoek naar het bedrijf instelde. Intussen ontstonden er problemen met payment service providers, waarna externe investeerders afhaakten. 

Toen begin dit jaar een faillissementsverzoek werd ingediend bij de rechtbank in Rotterdam, is het faillissement uitgesproken. Ten tijden van het faillissement had het bedrijf 10 medewerkers in dienst. Hun ontslag is aangezegd bij het UWV.

De curator doet nog onderzoek naar de opgegeven redenen van het faillissement. Ook wordt er de komende periode onderzoek gedaan naar onbehoorlijk bestuur en paulianeus handelen van de bestuurder.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!