Topman Wibra ziet mogelijkheid voor verdubbeling winkels

Topman Wibra ziet mogelijkheid voor verdubbeling winkels

Bas Duijsens, algemeen directeur van Wibra, denkt dat er in Nederland nog ruimte is voor 200 extra Wibra-filialen. Daarmee zou het winkelbestand bijna verdubbelen aangezien de keten op dit moment 220 vestigingen heeft in ons land.

De forse uitbreiding van Wibra is al ingezet. Voor dit jaar zijn er al 20 huurcontracten getekend, zo vertelt Duijsens tegen het FD. “Tot en met juni gaat er iedere week een nieuwe winkel open.” De nieuwe Wibra’s komen voor een deel in oude panden het failliete Big Bazar.

Wibra zit naast de uitbreiding in een restyling-proces. De graaibakken worden vervangen door stellingen en strakke paden om een nieuw publiek aan te spreken, zo vertelt Duijsens aan de krant: “Alles is iets liever, zachter en gezelliger geworden. We willen de koopjesjager erbij hebben. Die hoeft niet naar onze winkel te komen, maar vindt dat leuk.”

Wibra zet ook buiten Nederland in op uitbreiding. Zo meldde de algemeen directeur eerder al dat dit voorjaar de eerste winkel in Frankrijk wordt geopend. Ook in België moeten er meer winkels van de discounter komen. Daarnaast liet het bedrijf eind november in zijn jaarcijfers ook een flinke winststijging zien (+27 procent).

Wibra kruipt steeds nadrukkelijker uit zijn schulp. Dat gebeurt onder leiding van ceo Bas Duijsens. Zo pakt hij de groei van 'zijn' discountketen aan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!