Winkelketen Dierspecialist is failliet verklaard

Winkelketen Dierspecialist is failliet verklaard

De dierspeciaalzaakketen Dierspecialist is failliet verklaard. Het faillissement werd op 1 februari uitgesproken door de rechtbank Amsterdam.

Dierspecialist Retail is een fusie van de franchiseketens van Dobey en Faunaland. Voorzitter van de franchisevereniging Stef van Amesfoort vertelt tegen RTL Nieuws dat tussen de 10 en 12 winkels willen bekijken of ze na het faillissement hun zaak door kunnen zetten. "Eerdere plannen voor zo'n overname bleken niet te realiseren. Met een kleine groep kijken we nu of het alsnog kan."

Het bedrijf telde ooit 170 vestigingen, maar eind vorig jaar waren het er nog maar 24, doordat veel ondernemers bij het bedrijf afhaakten. Dat is volgens Van Amesfoort echter nog niet het dieptepunt: "Dat aantal neemt nu ook snel af. Door het faillissement kunnen winkeliers onder hun contract uit. Wij inventariseren hoeveel winkels er uiteindelijk overblijven." 

Target Pet Holding
Op 9 januari werd het moederbedrijf van Dierspecialist Retail, Target Pet Holding, al failliet verklaard. In het faillissementsverslag van curator Daisy Nijkamp staat dat de oorzaak daarvan vooral het faillissement van groothandel Van Ree is. Dat bedrijf werd eind november failliet verklaard. “Door het faillissement van Van Ree verloor Target Pet Holding haar verdiencapaciteit en kon zij niet meer aan haar lopende en toekomstige verplichtingen voldoen. Daarop besloot het bestuur tot het indienen van een eigen faillissementsaanvraag."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!