'Activiteiten The Body Shop in 4 landen overgenomen'

'Activiteiten The Body Shop in 4 landen overgenomen'

De activiteiten van The Body Shop in Duitsland, Luxemburg, België, Oostenrijk worden mogelijk overgenomen door een Duits fonds. Voor andere markten, waaronder Nederland, is het niet tot een overeenstemming gekomen. Dat meldt het Franse LSA.

De verkoop van de buitenlandse takken aan het fonds Alma24 is nog niet helemaal rond. Via een gerechtelijk bevel kan een reorganisatie nog worden afgedwongen; in dat geval gaat de koop niet door.

Aurelius, het nieuwe moederbedrijf van The Body Shop, kwam eind januari met de mededeling dat het de activiteiten van het grootste deel van het Europese vasteland van de hand wilde doen. De bedoeling was dat Alma24, dat nauwe banden heeft met Aurelius, de activiteiten in 10 Europese landen zou overnemen. Door de financiële problemen in het Verenigd Koninkrijk en in andere landen, is uiteindelijk alleen een overeenkomst bereikt over The Body Shop in 4 landen. Onder andere Frankrijk en Nederland vallen niet onder de deal.

Nederland
De Nederlandse website van de gezondheidsketen is sinds eind vorige week offline, met de mededeling dat er geplande werkzaamheden worden uitgevoerd. Een woordvoerder meldt aan RTL Z dat The Body Shop zijn Nederlandse webshop binnenkort weer hoopt te openen. De financiële problemen in het buitenland hebben volgens de retailer geen invloed op de winkels: deze blijven vooralsnog geopend. Of dat zo blijft is nog niet duidelijk. "We kunnen niet in de toekomst kijken", aldus de woordvoerder.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!