Eigenaar Gaastra en Nubikk krijgt uitstel van betaling

Eigenaar Gaastra en Nubikk krijgt uitstel van betaling

De webshops van Gaastra, Nubikk, Bullboxer en Rehab zijn offline. Ook de Nubikk-winkel in Amsterdam is dicht.

Unlimited Footwear Group (UFG) heeft een voorlopige surseance van betaling gekregen. De webshops van dochtermerken Bullboxer, Rehab, Gaastra en Nubikk zijn buiten gebruik. Ook de flagshipstore van Nubikk in Amsterdam is gesloten. 

De surseance van betaling is enkele dagen geleden verleend door de rechtbank Zeeland-West-Brabant, blijkt uit het openbaar insolventieregister. 

Unlimited Footwear Group voert diverse schoenen- en modemerken onder eigen label, zoals Nubikk, Rehab, Bullboxer, Gaastra en SuperTrash. Van deze merken is alleen de webshop van SuperTrash nog bereikbaar; de overige 4 websites zijn offline.

Naast de eigen labels vallen ook G-Star Raw, Björn Borg, Gap, Lyle & Scott en Paul Frank onder het merkenportfolio van de groep, via licentieovereenkomsten. Het is nog niet bekend of deze merken worden geraakt door de financiële problemen van UFG.

Nubikk-winkels dicht
Nubikks marketingmanager Leontine van der Kaaden verklaart dat de flagshipstore in Amsterdam voorlopig gesloten is, net als de webshop. 

Ondanks deze sluitingen staat Nubikks financiële situatie volgens Van der Kaaden 'redelijk los' van de gang van zaken bij UFG. Zo zou surseance van betaling niet van toepassing zijn op dochterbedrijf Nubikk. "We zijn een gezonde financieel bedrijf. We zijn keihard aan het werk om de continuïteit te waarborgen." Ook dochtermerk Rehab is volgens Van der Kaaden gezond.

Fred Froger en Hans Alberts zijn aangesteld als bewindvoerders van UFG. Beiden hebben nog niet gereageerd op contactpogingen van RetailTrends. Ook een woordvoerder is niet te bereiken.

Op 14 mei staat er een crediteurenvergadering gepland. Het is nog onduidelijk of de winkels en de webshops tot op dat moment dicht blijven.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!