The Body Shop: helft winkels in VK dicht 

The Body Shop: helft winkels in VK dicht 

Noodlijdend The Body Shop gaat in het thuisland herstructureren. Door de helft van de winkels te sluiten en 40 procent van de banen te schrappen, hoopt de cosmeticaketen zijn financiële problemen het hoofd te kunnen bieden. Dat melden diverse Britse media. 

Aurelius, sinds kort eigenaar van de Britse cosmeticaketen, heeft bewindvoerders van FRP Advisory in de arm genomen. In een statement melden zij tot de conclusie te zijn gekomen dat het winkelbestand van The Body Shop niet langer 'levensvatbaar' is, en na jaren van verlies drastisch moet worden verkleind. Dat houdt in dat bijna de helft van de 198 Britse winkels de deuren sluit.

Met de sluitingen wordt ook het mes gezet in het personeelsbestand: ruim 40 procent van de medewerkers wordt als gevolg van de herstructurering ontslagen. Het is nog niet bekend om hoeveel banen het precies gaat.

Met de aanpassingen komt de focus meer te liggen op de producten, onlineverkoop en wholesale. Hiermee komt het merk 'in lijn met branchegenoten'. Franchise- en wholesalepartners zijn volgens de de bewindvoerders de 'hoeksteen van toekomstig succes'. 

De toekomst van de cosmeticaretailer in Nederland, met zo'n 30 winkels, is nog onzeker. De Nederlandse webshop is sinds eind vorige week offline. Wel blijven de winkels vooralsnog geopend. Of dat zo blijft is nog niet duidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!