Russische discounter doet nieuwe poging in België 

Russische discounter doet nieuwe poging in België 

De Russische supermarktketen Mere is opnieuw van plan om winkels te openen in België, onder de naam MyPrice. De Belgische overheid heeft een onderzoek ingesteld naar de vraag of het bedrijf zich houdt aan de Europese sancties tegen Rusland. 

Op zijn website kondigt MyPrice aan 3 winkels te willen openen in het land, in Opwijk, Boussu en in Boom. In laatstgenoemde stad werd de opening uitgesteld op last van de brandweer. De overige 2 winkels zijn al wel open.

De Economische Inspectie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de producten van MyPrice. Zo moet de discounter zich houden aan de sancties tegen Rusland. “De vraag is ook of de winkel aan alle Europese verordeningen voldoet. Of de prijsaanduidingen correct zijn, of er voldaan is aan de taalvoorschriften", aldus staatssecretaris Alexia Bertrand tegenover De Standaard

De discounter zelf zegt dat het aan alle wetten en regels voldoet. “Wij voeren alleen producten in vanuit de Europese Unie en een klein deeltje vanuit Oekraïne”, verklaart een woordvoerder aan Gazet van Antwerpen.

De nieuwe poging van MyPrice volgt anderhalf jaar nadat de Russische keten zijn enige Belgische filiaal sloot. De winkel in Opwijk - waar het bedrijf nu ook een winkel heeft geopend - sloot na amper 4 maanden. "Commercieel bleek deze onvoldoende rendabel."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!