Retailers vragen werknemers The Body Shop te solliciteren

Retailers vragen werknemers The Body Shop te solliciteren

Retailers als Holland & Barrett en WHSmith roepen werknemers die getroffen zijn de aangekondigde winkelsluitingen en ontslagen van The Body Shop te solliciteren. Beide bedrijven plaatsten via LinkedIn een oproep

Daarin worden werknemers van The Body Shop die het risico lopen om ontslagen te worden, uitgenodigd om te solliciteren op vacatures binnen de bedrijven. 

Holland & Barrett schrijft in het statement onder meer dat het de ‘toewijding en betrokkenheid’ van de medewerkers waardeert. Ook zegt het bedrijf er ‘alles aan te doen’ om deze medewerkers te steunen. 

Helft winkels in VK dicht
Het noodlijdende The Body Shop gaat in thuisland het Verenigd Koninkrijk herstructureren. Door de helft van de winkels te sluiten en 40 procent van de banen te schrappen, hoopt de cosmeticaketen zijn financiële problemen het hoofd te kunnen bieden. Het is nog niet bekend om hoeveel banen het precies gaat. 

Door de herstructuering komt de focus meer te liggen op de producten, onlineverkoop en wholesale. De toekomst van de cosmeticaretailer in Nederland, met ongeveer 30 winkels, is nog onzeker. De Nederlandse webshop is sinds eind vorige week offline. De winkels blijven vooralsnog geopend, maar het is onzeker of dat zo blijft. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!