Superdry krijgt uitstel voor overnamegesprekken

Superdry krijgt uitstel voor overnamegesprekken

Superdry-oprichter Julian Dunkerton krijg langer de tijd om gesprekken te voeren voor de verkoop van het modemerk. Op 29 maart moet er duidelijkheid zijn over een eventuele overname.

Een maand geleden werd bekend dat de ceo is begonnen met onderhandelingen met bestaande investeerders, Rcapital en Gordon Brothers (bekend van modemerk Laura Ashley). Initieel had Dunkerton tot 1 maart de tijd om tot een overeenkomst te komen. Deze deadline is nu verschoven naar 29 maart. Mocht het inderdaad tot een verkoop komen, dan wordt het Britse modemerk van de beurs gehaald. 

Intussen onderzoekt het bedrijf met een consultancybureau de opties van een herstructurering. Dat zou kunnen betekenen dat Superdry bij het uitblijven van een verkoop moet overgaan tot winkelsluitingen of banen moet schrappen.

Superdry zit al enige tijd in zwaar weer. In het afgelopen halfjaar nam de omzet met bijna een kwart af en verdubbelde het verlies tot bijna 30 miljoen euro. De marktwaarde van het bedrijf is ook fors afgenomen.

Superdry is in meer dan 50 landen actief met zo'n 220 eigen winkels en 450 franchisevestigingen. In Nederland heeft het modemerk 18 winkels.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!