Picnic breidt ook uit in Noord-Duitsland

Picnic breidt ook uit in Noord-Duitsland

Picnic heeft opnieuw zijn bezorggebied in Duitsland verder uitgebreid. In Noord-Duitsland gaat de onlinesupermarkt in de provincie Sleeswijk-Holstein nieuwe steden bedienen, zo meldt de Duitse krant SHZ.

Picnic is sinds vorige week actief in Neumünster. In hetzelfde gebied was het Nederlandse bedrijf ook al actief in Hamburg, Norderstedt en Lübeck. 

Picnic groeit momenteel snel in Duitsland. Vorige maand opende het nog een nieuw distributiecentrum in de regio Frankfurt. Mede doordat de boodschappenbezorgmarkt in Duitsland nog vrij klein is, is er nog veel groei mogelijk. De online foodretail maakt daar, volgens onderzoek van GFK en Accenture, op dit moment 3 procent uit van de totale foodretail. In 2030 wordt verwacht dat dit 12 procent is. 

De uitbreiding in Duitsland van Picnic komt na een financieringsronde eind 2023, waarbij de Nederlandse onlinespeler 500 miljoen euro ophaalde. De Duitse supermarktketen Edeka legde de helft daarvan in. Het geld is bedoeld om verder te groeien in zowel Duitsland als andere landen. In totaal heeft Edeka al een half miljard euro in Picnic gestoken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!