Opnieuw wisseling in de top bij Batavus-eigenaar

Opnieuw wisseling in de top bij Batavus-eigenaar

Accell Group voert alweer een wisseling in de top door. Het moederbedrijf van Batavus, Sparta en Koga heeft Gijsbert de Zoeten benoemd tot cfo. 

De oud-financieel topman van Unilever start op 15 maart als cfo bij Accell Group, blijkt uit een interne memo die het FD heeft ingezien. De Zoeten volgt daarbij de huidige cfo, Toine van Doremalen op. Hij werd in juni 2023 opgenomen in het directieteam, maar verlaat eind maart na amper een jaar de fietsenproducten. 

De benoeming van de nieuwe financieel topman volgt nadat Accell Group eerder deze week aankondigde een nieuwe president-commissaris te hebben gevonden in oud-minister Annemarie Jorritsma. Ook haar voorganger (Kasper Rørsted) maakte het jaar bij het moederbedrijf van Batavus niet vol: hij stapte binnen een halfjaar op.

Onrust
Het is onrustig bij Accell Group. Onlangs werd het bedrijf gesommeerd te stoppen met de verkoop van fietsen van dochterbedrijf Babboe. Eerder al maakte Accell Group bekend op het punt om te reorganiseren: 2 productielocaties worden samengevoegd, waarbij tot 150 banen komen te vervallen in fabrieken in Heerenveen. Het fietsenbedrijf komt donderdag met een sociaal plan voor de gedupeerde personeelsleden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!