Juridisch conflict rond failliet Miss Etam: schikking in zicht

Juridisch conflict rond failliet Miss Etam: schikking in zicht

De juridische strijd tussen de curator van Miss Etam en Steps en Martijn Rozenboom loopt waarschijnlijk uit op een schikking. Dat schrijft het FD. Curator Nils Reerink heeft een rechtszaak aangespannen waarin Rozenboom wordt verdacht van onbehoorlijk bestuur. De oud-eigenaar van de modelabels ontkent.

De curator stelde Rozenboom in 2022 aansprakelijk voor 4,5 miljoen euro. Volgens Reerink is er sprake van onbehoorlijk bestuur bij NXT Fashion, het bedrijf waarmee Miss Etam en Steps werden overgenomen van FNG. Daarin ging volgens de curator 'van alles mis'. Het zou hebben ontbroken aan administratie, facturen of contracten. "Er zijn geen schriftelijke overeenkomsten, geen facturen, kennelijk is er alleen een mondelinge administratie", aldus de advocaten van Reerink. 

Volgens Rozenboom is dit toe te schrijven aan het 'heel prille stadium' van NXT Fashion. Daarnaast ontkent hij dat er sprake was van het ontbreken van eenduidige administratie. Hij blijft bij het standpunt dat het faillissement van Miss Etam en Steps het gevolg is van de winkelsluitingen gedurende de coronamaatregelen in 2020. 

Schikking
De curator vraag nu een schikkingsbedrag tussen de 1.5 en 1.7 miljoen euro. Rozenboom wil het bedrag verrekenen met het geld dat hij naar eigen zeggen tegoed heeft van de modebedrijven. De rechter komt in mei met een tussenvonnis. 

FNG failliet
FNG ging in 2020 failliet. Het Belgische modebedrijf had in Nederland labels als Miss Etam en Steps. Rozenboom, wie de afgelopen jaren ook damesmodemerken als Claudia Sträter en Expresso opkocht, nam de 2 modeketens over voor 7,8 miljoen euro. Na 5 maanden vielen de ketens alsnog om. 

Onder FNG vielen ook Expresso, Brantano en het Zweedse Ellos. Rond het faillissement van FNG was veel te doen. Zo werd de modegroep ervan verdacht al sinds 2018 te sjoemelen met cijfers, wat betekende dat de beursgang in dat jaar zou zijn gebaseerd op bedrog. De 3 oprichters en 2 advocaten werden als verdachten aangemerkt.

RetailTrends bracht eind 2020, toen het modebedrijf op de fles ging, de val van FNG in kaart. Ook werd Martijn Rozenboom een zestal vragen voorgelegd toen hij uitstel van betaling vroeg voor Miss Etam en Steps.
Geen member? Kijk hier voor de opties.

Reacties 1


Marco Heeren 18 mrt, 11:42

Fijn dat deze meneer Le Ballon over heeft genomen. Die gaan een mooie toekomst tegemoet.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!