Blokker in januari al in acute geldnood

Blokker in januari al in acute geldnood

De financiële nood bij Blokker blijkt groter dan gedacht. De financier van het huishoudconcern weigerde in januari geld te lenen, dat nodig was om een acuut financieringstekort te voorkomen. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd vonnis van de rechtbank in Amsterdam, opgemerkt door het NRC.

Geldschieter Hilco Capital, die sinds het najaar 2022 betrokken is bij Blokker, weigerde in januari 4,2 miljoen euro te lenen. Omdat dat bedrag binnen de bestaande afspraken zou vallen, spande Blokker een kort geding aan. De rechter stelde de investeerder echter in het gelijk.

Om de weken na het vonnis door te komen, draagt Blokker geen btw af over de omzet van het vierde kwartaal, zo geeft Mirage Retail Group-ceo Ynse Stapert toe tegenover het FD. Het bedrijf is daarover in overleg met de Belastingdienst.

Dat Blokker onder druk staat, bleek al uit de meest recente jaarrekening. Blokker heeft nog 6 weken de tijd om geld op te halen voor een herfinanciering. Als dat niet lukt, staat de voortzetting van het bedrijf mogelijk op het spel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!