Bijna 3 keer zoveel winst voor Shein

Bijna 3 keer zoveel winst voor Shein

Fastfashionreus Shein heeft vorig jaar zijn winst bijna verdrievoudigd naar meer dan 2 miljard dollar. Dat meldt Financial Times op basis van een financieringsdocument. De omzet van het Chinese bedrijf was in 2023 groter dan bijvoorbeeld Zara-moeder Inditex. 

De Chinese e-commercespeler boekte in 2022 nog een winst van 700 miljoen dollar. In 2023 groeide de winst naar omgerekend zo’n 1,9 miljard euro. Klanten kochten vorig jaar in totaal voor 45 miljard dollar (ongeveer 42 miljard euro) aan kleding en andere mode-items. Ter vergelijking, Inditex, moederbedrijf van onder andere Zara en Bershka, boekte 35,9 miljard ero omzet in 2023.

Shein staat erom bekend dat het razendsnel nieuwe kleding kan toevoegen aan het assortiment. Waar Zara vorig jaar 40.000 kledingstukken op de markt bracht, kwam dat aantal voor Shein uit op meer dan 1,5 miljoen blijkt uit berekening van mode-expert Sheng Lu van de University of Delaware. Shein's ontwerpen zijn overigens niet altijd origineel. Zo sleepte Fast Retailing, moederbedrijf van Uniqlo, Shein dit jaar nog voor de rechter wegens het namaken en verkopen van de bekende ronde schoudertas. 

Beursgang 
Onlangs werd bekend dat Shein in gesprek zou zijn met de Britse autoriteiten over een beursgang in Londen. De Chinese e-commercespeler wilde aanvankelijk naar Wall Street, maar stuit daar op te veel obstakels. Als Shein naar de Londense beurs gaat, zou het de op 1 na grootste beursgang ooit worden in het Verenigd Koninkrijk. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!