Amazon Fresh stopt met kassaloze winkels

Amazon Fresh stopt met kassaloze winkels

Amazon stapt af van zijn kassaloze Fresh-supermarkten met de just walk out-technologie. Dat meldt techplatform The Information.

De technologie wordt in ongeveer de helft van de Amazon Fresh-winkels gebruikt, maar werkt niet altijd naar behoren. Zo komen bonnen vaak uren later pas bij klanten binnen, mede omdat ze gecheckt worden door mensen van buitenaf. Die werknemers checken via camera’s wie de boodschappen pakt en labelen ze vervolgens aan de juiste klant om fouten op de bon te voorkomen. Daarnaast is het systeem van scanners en camera’s ontzettend duur.

De Amazon-supermarkten gaan nu over op het Dash Cart-systeem. Met een combinatie van algoritmes en sensoren registreert een slimme winkelwagen welke artikelen de klant erin legt. Die verschijnen vervolgens op de display van de Dash Cart, waarop klanten kunnen inloggen met een QR-code. Voor mensen die geen Amazon-lid zijn, komen er ook zelfscankassa’s.

Nederland
In Nederland test supermarktketen Aldi de kassaloze winkel. In het centrum van Utrecht draait momenteel al bijna 2 jaar een test. Vorige maand introduceerde de Duitse supermarkt een tweede kassaloze filiaal in Eindhoven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!